Mami Taronges Mami Taronges
_" titol="" >
-->

Alcanar olora a Clementina

Els pagesos d 'Alcanar han fet crèixer clementines des que tenen memòria i cada any aquest cítric incentiva la innovació culinaria dels restaurants d' Alcanar i Les Cases.

Arriba l' hivern i Alcanar olora a Clementina. I aquest any coincideixen les Jornades les Jornades Citrícoles, organitzades pel Departament d’Agricultura (DARP), amb la col·laboració de l’IRTA i de l’Ajuntament d’Alcanar; i, per l’altra, les Jornades Gastronòmiques de la Clementina, impulsades pel consistori canareu. Del 24 de novembre al 24 de desembre els restaurants de la localitat us ofereixen receptes dels dels entrants fins als postres que tenen com a base la mandarina clementina.

Els restauradors celebren estes jornades ja que es fan en una època en que no hi ha gaire turisme.

Pio Gil, pagès d’Alcanar, un municipi que -diu- “té l’agricultura en la seua idiosincràsia”. “Tenim una bona terra, un bon clima, i som gent que, per tradició, sabem com fer créixer una clementina", ens explica que aquest any el preu de la clementina a l'arbre ha estat el doble de l'any passat, però per contra hi ha un 40% menys de producció.

En quant a la qualitat del fruit, Gil ho té clar: “la frescor és la clau: la millor clementina, com tot fruit, és aquella que està acabada de collir”.

Llegiu l'article sencer publicat avui al diari digital Aguaita.cat.

http://www.aguaita.cat/noticia/10815/fruita/tradicional/reinventada/fogons/canareus