Mami Taronges Mami Taronges

Com fer taronja confitada?

La taronja confitada és una recepta base per a molts postres i plats casolans. És molt fàcil de fer a casa i es pot conservar durant molts dies inclús, es pot guardar en pots juntament amb l’almívar per conservar durant més temps.

Donat l’època de plena maduració d’aquest fruit, la taronja confitada s’usa molt per a les receptes nadalenques, torrons, tortell de reis, massapà, amb xocolata, etc.

Ingredients

  • 2 taronges
  • 250 gr de sucre
  • 200 d’aigua

Elaboració

Primer es netejarà bé les taronges, ja que se n’usa la pell i tot, i es tallaran a rodanxes fines sobre un mig centímetre (penseu que si es tallen molt fines al bullir es poden trencar).

Es posaran les rodanxes en una cassola ben amplia i es cobrirà amb aigua, deixant-les bullir uns 5 minuts. Seguidament es llençarà l’aigua i les escorrerem. Aquet pas es opcional i es realitza per treure l’amargor que pugui tenir la pell blanca de la taronja.

A la mateixa cassola, posem l’aigua, el sucre. Deixem que es fongui el sucre i s’afegeix les taronges. Es deixa coure a foc moderat fins reduir l’aigua i que es formi un almívar més dens (durant 1 hora aproximadament).

Quan ja estigui, es trauran les rodanxes de l’almívar per deixar-les en una reixa per a que s’escorri l’aigua i es refredin, durant hores o un dia. O accelerar el procés al forn. Després es poden fer servir o guardar.

També, per conservar, no cal deixar-les refredar, es poden guardar directament dins d’un pot de vidre amb el seu almívar. Un cop emplenats els pots, es donarà la volta per a que facin el buit i no es facin malbé. Guardats aquests pots a la nevera es conserven durant molt temps.

L’almívar que ens sobri té un sabor ataronjat que es pot aprofitar per banyar pastissos, endolcir un còctel o una sangria.

Una rodanxa de taronja confitada amb xocolata negra! Senzillament deliciós i saludable!