Mami Taronges Mami Taronges

Els nostres alvocats

Hass és la varietat més apreciada comercialment. És fàcilment distingible per la pell de color morat fosc, amb un relleu granulós. Té la polpa groga i de densitat farinosa. També és la varietat més delicada en quant a fongs, fred i vent.

Els hass són ben gustosos per ells mateixos, una mica de sal i pebre i a gaudir! Una torrada untada amb alvocat i una anvoxa al damunt! Deliciòs! També ho podeu combinar amb altres ingredients salats.

I per què no dolços? Torrada amb alvocat i melmelada. I tot el que la vostra imaginació us digui!

Bacon és d’una mida mitjana, té la pell llisa i verda, de forma ovoide i la polpa té un color festuc. Quan madura, la pell es manté verda, però s’enfosqueix una mica i la polpa cedeix a la pressió. El seu sabor suau recorda als pinyons. És més resistent a les baixes temperatures. El més suau al tacte i gust quan està madur.

El més aconsellable per combinar amb ingredients dolços.

Fuerte El fruit és similar al bacon, té una mida mitjana i té la pell de color verd. Solen tenir forma de pera. La curiositat del seu nom és que va guanyar-se’l després de resistir una dura gelada durant el 1913 a California. Resistent fins a -3 ºC

A l’hora de degustar-lo, combina tant amb dolç com salat!

La collita s’inicia al novembre-desembre amb la varietat Bacon, la més primerenca, que ja disposa dels primers fruits a punt per madurar. Les altres varietats Fuerte i Hassi es solen collir al cap d’unes setmanes, sent possible conservar-se’n a l’arbre fins a maig. Els alvocats poden mantindre’s a l’arbre mentre estan creixent de pes.

Com conservar-los

Els alvocats es cullen verds. La seva maduració fins al punt òptim es realitza sense l’arbre. La maduració un cop collits fa que passin uns 7 o 10 dies fins que siguin suficientment tous a la pressió, moment en el qual ja es poden consumir. Si es consumeixen verds, no tindran un gust intens, sinó més semblant a aigualit.

Hi ha diferents trucs per a accelerar la maduració: posar-los al costat de plàtans o pomes, embolcallar-los amb paper de diari i deixar-los a lloc fosc. En canvi, si els conservem a la nevera, podrem allargar la seva maduració fins als 10-15 dies.